Roompot Group, de uitbater van vakantieparken en campings uit Goes, is overgenomen door de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR (Kohlberg Kravis Roberts) uit New York. Een overnamebedrag is niet genoemd, maar bronnen in de markt fluisteren tegen De Telegraaf dat KKR € 1,1 mrd ervoor neertelt. De vorige buitenlandse eigenaar betaalde er in 2016 nog € 600 miljoen voor.

Roompot exploiteert in Nederland bijna 1000 vakantieverblijven, waaronder in de gemeente Bergen Scorleduyn aan de Oorsprongweg in Schoorl, het Kustpark aan de Nollenweg in Egmond aan Zee en appartementencomplex De Graaf van Egmont aan de  Boulevard Noord in Egmond aan Zee. Roompot is buiten Nederland ook actief in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en Denemarken.

Er werken ruim 2100 mensen. Roompot heeft een jaaromzet van € 400 mln, dat wordt verdiend met dertien miljoen overnachtingen per jaar. Landal en Center Parcs zijn belangrijke concurrenten van Roompot.

Het is de derde keer in tien jaar tijd dat de uitbater van vakantieparken van eigenaar wisselt.
Pin It
Bekeken: 1965x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/