GGD Hollands Noorden is druk in de weer met de uitbreiding van het vorige maand opgerichte coronateam. Woensdag werd de derde selectiedag gehouden voor 40 kandidaten. Uiteindelijk zijn er negen personen aangenomen om aan de slag te gaan in de corona-teststraten te Alkmaar en Zwaag, achttien voor bron- en contactonderzoek bij mensen die positief testten en één roosteraar.

Op een selectiedag krijgen de kandidaten een introductie en uitleg over de GGD en de werkzaamheden van het coronateam. Daarna volgen speeddates zodat de organisatie en de kandidaten elkaar een beetje kunnen leren kennen om uiteindelijk te komen tot de selectie van nieuwe collega's.

Het coronateam houdt zich vooral bezig met het tests en bron- en contactonderzoek bij mensen die blijken te zijn besmet met het covid-19 virus. Doel is om per dag 700 tests te kunnen uitvoeren met de mogelijkheid tot opschaling naar 900, en ook zo'n 30 onderzoeken. Vooral het proberen te achterhalen via welke contacten mensen besmet zijn geraakt is tijdrovend, dit duurt per persoon gemiddeld zo'n acht uur.

Daarnaast volgt het team de ontwikkelingen wat betreft het virus, mogelijke medicijnen en vaccins, en moet iedere beleidsverandering van de overheid geïmplementeerd worden. Meer info op ggdhollandsnoorden.nl en rijksoverheid.nl/actueel/.
Pin It