De herbouw van café-restaurant De Klok aan het Pompplein in Egmond aan Zee kan vanaf vandaag iemand meer ontgaan. Na grondsanering en aanleg van bouwstroom worden nu met veel kabaal de fundering en oude kelder verwijderd door sloopbedrijf C.A. de Groot.

In augustus 2018 brandde het pand volledig uit. De restanten werden gesloopt. Sindsdien heeft de badplaats een 'gat' in het hart van het dorp. De omgevingsvergunning werd 20 mei verleend en begin juni officieel gepubliceerd.

Eigenaar Ad Baltus is positief over de voortgang: "Niet alles is even zichtbaar, maar de afgelopen weken is al veel voorbereidend werk verricht. Aannemer Tervoort uit Egmond aan den Hoef coördineert het allemaal. Ik krijg daar geweldige hulp van John Tuinenburg, want alles is nieuw voor mij. De overgebleven fundering en kelder worden vanaf vandaag gesloopt, daarna wordt er een compleet nieuw pand neergezet."

Installatiebedrijf Wesselingh krijgt ook een groot compliment, maar eigenlijk wil hij iedereen wel noemen die hem nu uit de brand helpt. Hij bedankt iedereen in het dorp voor het medeleven. Baltus heeft er vertrouwen in: "Een planning is altijd lastig te geven door de onzekere tijden waarin we nu leven, maar binnen vier tot vijf maanden moet de ruwbouw er staan. Ik hou het op: zo snel als mogelijk." (afbeelding: Zijlstra Schipper Architecten)
Pin It