De lagune bij Camperduin blijft voorlopig open. Dat werd donderdagavond duidelijk in dorpscentrum De Blinkerd in Schoorl, waar de Algemene Raadscommissie het onderwerp op de agenda had staan. De komende vier jaar trekt de gemeente er maximaal 45.000 euro per jaar voor uit. De ondernemers in het gebied, verenigd in de Stichting Speelschip, leggen zelf 10.000 euro bij. De gemeente gaat proberen subsidie te krijgen van de provincie Noord-Holland.

De nieuwe lagune was een tijdelijk kadootje van de partijen die de kustversterking bij Camperduin uitvoerden, maar zou zonder onderhoud door de gemeente Bergen weer verdwijnen. Flitspeilingen onder bezoekers leerden dat het gebied met het speelschip zeer goed wordt gewaardeerd door bezoekers en dat een grote meerderheid van de ondervraagden de lagune wil houden.

De meeste fracties schaarden zich daarom achter het voorstel van het college. Ineke Braak van GroenLinks was de stem van de kleine minderheid die de lagune laag waardeert en liever vandaag dan morgen ziet verdwijnen: "Er zijn ook mensen die rust zoeken op het strand en die lagune niet zien zitten."

Maar volgens wethouder Erik Bekkering is Camperduin toeristisch en economisch aantrekkelijker geworden. Bij de lagune is ook een speelschip gekomen als leerelement. Dit schip verwijst naar de geschiedenis van Camperduin: ‘De slag bij Camperduin’. Het college ziet er meerwaarde in. De meeste commissieleden schaarden zich daarachter.
Pin It
Bekeken: 1805x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/