Een lange lijst met vragen moeten filmbezoekers sinds maandag beantwoorden voordat ze naar binnen mogen bij Cinebergen in De Zwarte Schuur te Bergen. De vijftien bezoekers die de test dinsdagavond doorstonden voor de film J'Accuse, hielden voldoende ruimte in de bioscoopzaal om op veilige afstand van elkaar van de film te genieten. Tot 1 juli mogen niet meer dan 30 personen per film worden toegelaten. De Beentjes van Sint-Hildegard die woensdagavond wordt vertoond is daardoor al uitverkocht.

Culturele instellingen zoals musea, theaters en filmhuizen hebben, op basis van het protocol van de branche-organisatie en de regels van het RIVM, de nodige maatregelen getroffen om op een veilige en verantwoorde manier open te gaan. Vrijwel overal moet vooraf het kaartje zijn aangeschaft. Kaartverkoop aan de kassa is passé.

Alle bezoekers bij Cinebergen werkten gisteravond braaf mee aan de gezondheidscheck, waarna het bioscoopbezoek kon beginnen.

Vrijdag vertoont Filmhuis Schoorl voor het eerst in maanden weer een film in dorpscentrum De Blinkerd. Ook hier hebben de vrijwilligers alles in gereedheid gebracht voor het corona-tijdperk. 's Middags speelt het Britse historische drama Downton Abbey en 's avonds is The Sisters Brothers te zien. Hans Stoop van de werkgroep die de voorstellingen verzorgt, vindt het jammer dat er tijdelijk geen consumptie- en nazitgelegenheid is: "Hopelijk na de vakantie weer."
Pin It
Bekeken: 860x