Overal in het land zijn leerlingen in het middelbaar onderwijs vandaag weer naar school gegaan. Ook de Berger Scholengemeenschap (BSG) opende vanochtend weer de deuren. Het meeste is vertrouwd, maar veel zal in het coronatijdperk ook heel anders moeten. Alkmaar Centraal berichtte eerder vandaag al over de eerste corona-schooldag en de vele maatregelen vanuit het PCC Heiloo.

Bij de BSG is de afgelopen weken een Corona-werkgroep druk in touw geweest met allerlei nieuwe routes, belijning en bordjes. Alles om ervoor te zorgen dat  iedereen vanaf 2 juni veilig en volgens de RIVM-richtlijnen naar school kan.

De gemeente Bergen wenst op Facebook alle leerlingen en docenten van middelbare scholen plezier en succes bij de terugkeer op school, en bedankt ze voor de flexibele inzet de afgelopen weken. De gemeente roept op om elkaar te denken, omdat 'we alleen samen het coronavirus onder controle krijgen'.

Vanaf 17 maart moesten scholen vanwege de coronamaatregelen van het kabinet hun deuren sluiten voor onderwijs op school. In navolging van de basisschoolleerlingen kunnen leerlingen in het voortgezet onderwijs vanaf dinsdag 2 juni weer (deels) naar school.

De basisscholen openden vanaf 11 mei weer hun deuren voor gedeeltelijk onderwijs op school. Vanaf maandag 8 juni kunnen zij weer helemaal open.
Pin It
Bekeken: 877x