Om de benodigde 1,5 meter afstand te houden is Winkelcentrum De Mare in Alkmaar Noord voorlopig een 'no-go zone' voor fietsen. Een rondje door het winkelcentrum leert echter dat aardig wat mensen niet goed op de hoogte zijn van de regels, of het kan ze gewoon weinig schelen.

Het blauwe spandoek bij de ingang spreekt boekdelen, maar slechts 20 meter verderop, waar nota bene nog met rood-wit plakband op de grond is aangegeven dat het om een fiets-vrije zone gaat, staan er meerdere fietsen en een scooter geparkeerd. Ook de affiches op de muren in het winkelcentrum zijn ogenschijnlijk aan blindemansogen gericht. En waarschijnlijk mag bij de rood-witte letters op de grond nog net wel gestald worden, maar een dwars staande scooter levert natuurlijk ook een versmalling op.

Daarnaast parkeren de mensen hun fiets gerust voor de ingang van de winkel waar ze even moeten zijn, en dranghekken die rondom de dino-glijbaan zijn geplaatst lijken een magische aantrekkingskracht te hebben op mensen die met de fiets boodschappen komen doen.
Pin It