Het mooie weer in het Pinksterweekend zal velen weer naar de kust lokken. De reddingsbrigades langs de kust van de gemeente Bergen wijzen het publiek erop dat de strandposten komende week nog niet bemand zijn.

Er is daarom nog geen toezicht op baders en zwemmers in Camperduin, Hargen, Schoorl, Bergen en Egmond. Gevonden of vermiste kinderen zullen komende week nog op een andere manier bij hun ouders moeten terugkeren.
Vanaf 8 juni zijn alle posten weer dagelijks bemand.

De reddingsbrigades verwijzen naar 1-1-2 voor noodgevallen, waarna de alarmcentrale bepaalt wat er moet gebeuren en eventueel de alarmploeg alarmeert.

Vorige week vertelde Ron Zentveld, bestuurslid PR & Evenementen van de Reddingsbrigade Egmond aan Duinstreek Centraal dat er landelijk goede afspraken zijn gemaakt met de reddingsbrigades over de aangepaste dienstverlening in het coronatijdperk. Contact met het publiek wil men dit jaar eigenlijk zoveel mogelijk vermijden.
De tientallen vrijwilligers van de reddingsbrigades rekenen erop dat het strandpubliek net zo verstandig is. Bijvoorbeeld door zelf EHBO-middelen bij zich te hebben, ook tijdens een wandeling door de duinen.

De reddingsbrigades geven meer tips voor badgasten die dit jaar veilig willen recreëren in, op en langs het water. Ze verspreiden daarom een nieuwe poster van Reddingsbrigade Nederland. (foto: Reddingsbrigade Schoorl)
Pin It