Het was alweer de derde auto die de Alkmaarse Daisy en haar partner in de nacht van dinsdag op woensdag door brand verloren. Bovendien raakten de schutting en het huis deze keer flink beschadigd. Even verderop in de Fabritiusstraat ging de zwarte VW Polo van Leon in vlammen op. Drie nachten eerder stond daar ook al zwarte Polo in brand, en alleen dankzij omwonenden werd een auto aan de Van Ostadelaan gered. De Alkmaarse politie neemt de zaak hoog op.

Daisy en haar vriend lagen te slapen toen er ineens op de deur gebonkt werd door de beveiliger van een zorgcentrum tegenover hun huis. "Je bent in shock. We zijn snel naar buiten gegaan. Het is een hybride auto en er kwamen wel vlammen van 14 meter hoog uit", vertelt de vriend aan mediapartner NH Nieuws. Daar bleef het niet bij. "Brandstof is uit de auto gelekt en in de stenen gaan zitten. De bestrating, het huis, alles is beschadigd."

Gelukkig schiet de buurt te hulp. "De buren waren allemaal erg aardig en boden aan te helpen. Iedereen ondersteunt je; dat doet je echt goed", benadrukt Daisy's vriend. En dat is wel nodig ook, want vorig jaar raakten ze al twee auto's kwijt door brand. "In september stond de auto ook naast het huis en vorig jaar zomer (juli, red.) stond 'ie tegenover ons huis. Gelukkig zijn we goed verzekerd en werk ik vanuit huis. Ik heb de auto amper nodig."

Omwonenden hoorden bij beide branden een scooter wegrijden. "We hebben echt geen idee", antwoordt Daisy's vriend op de vraag of ze vermoedens hebben. "Gelukkig zijn we er erg nuchter onder. Het is een hoop papierwerk, maar we slapen verder prima. We gaan wel een camera plaatsen."

Ook Leon schrok midden in de nacht wakker. "Mijn onderbuurman bonkte op de deur en zei dat mijn auto in brand stond. Je staat raar te kijken, maar je kan helemaal niks doen dan". Opmerkelijk is dat hij een zwarte VW Polo heeft. Net als de auto die zaterdagnacht in hetzelfde deel van de straat uitbrandde, ook rond 01:30 uur.

"Wij zien de overeenkomsten ook", aldus politie woordvoerder Menno Hartenberg tegen NH Nieuws. "Of er verband tussen deze branden is zal onderzoek moeten uitwijzen, maar we nemen dat zeker mee." Ook een eventuele link naar de autobrand aan de Koningin Sophiastraat wordt onderzocht. De politie zoekt getuigen. (foto: NH Nieuws)

 
Pin It