Sportscholen staan te popelen om de deuren weer te openen voor publiek, maar zolang dat nog niet mag geeft Dynamic Fit in Alkmaar trainingen op de parkeerplaats. Ruim 40 mensen deden woensdag mee aan een bootcamp training. Onder begeleiding van opzwepende muziek van een dj ging het dak er spreekwoordelijk af.

"We wilden voor vanavond iets speciaals doen", vertelt trainer Dylan Bijl tegen mediapartner NH Nieuws. "Het festivalseizoen is klaar voor dit jaar. Om toch dat festivalsfeertje te pakken te krijgen, hebben we een dj gevraagd om te komen draaien tijdens de training. We hebben ook nog prachtig weer erbij dus dat maakt het helemaal af. Alleen de alcohol is ingewisseld voor een sportdrankje."

Hoewel de sportscholen flink hebben gelobbyd om eerder dan 1 september de deuren te heropenen, was lang onduidelijk of dat ging lukken. Inmiddels heeft het kabinet bekendgemaakt dat de sportscholen op 1 juli weer open mogen. Doorslaggevend lijkt een kort geding van BigGym.

Bijl is opgelucht: "Het is natuurlijk nog niet helemaal zeker dat we 1 juli open kunnen, maar het is in ieder geval goed nieuws. Een stip aan de horizon die nu wat dichterbij is."

De komende maand blijft het dus nog bij sporten in de buitenlucht. Maar met fijne muziek en lekker weer is dat volgens de deelnemers absoluut geen straf. "Het is weer fantastisch om met al deze mensen te sporten en afgemat worden door professionals. En met die muziek erbij werkt het extra motiverend."
Pin It