De coronacrisis heeft zijn sporen getrokken door de horeca in Alkmaar en omstreken. Meerdere ondernemingen hebben de deuren moeten sluiten. "Dat gebeurt mij niet", dacht Eric Muller van restaurant 't Stokpaardje. Hij stelde een pakket samen met een lekker menu en twee bijpassende wijnen en liet die bezorgen of afhalen. Dat liep zo goed - op het hoogtepunt verkocht hij zo'n 200 verwenpakketten aan voornamelijk vaste gasten - dat hij het tijd vond om een samenwerking aan te gaan met bevriende restaurants.

Zo bundelden de restaurants Fernando’s, ‘t Fnidsen, De Twee Vrienden en 't Stokpaardje hun krachten en was het Culinair Verwenpakket Alkmaar geboren. Muller: "We delen het werk, en de inkomsten. Op deze manier houden we vier horeca-ondernemingen in leven". Muller blijft de drijvende kracht, samen met Niels Goedel die de communicatie en marketing voor z'n rekening neemt.

"Elk restaurant maakt een van de vier gangen, en dat wisselen we af. Iedereen komt een keer aan de beurt voor het voor-, tussen-, hoofdgerecht en dessert. Allemaal samengesteld uit top-ingrediënten, en vergezeld van zeer goede wijnen".

Ook na 1 juni blijft het Culinair Verwenpakket verkrijgbaar. Muller: "Door de anderhalve meter regels kan ik maar 15 mensen in 't Stokpaardje ontvangen, tegen 40 normaal gesproken. Ik zal wel moeten doorgaan, dat geldt ook voor de anderen. Dus reken er maar op dat het pakket nog tot minstens 1 september verkrijgbaar is".

De eerste culinaire verwenpakketten zijn af te halen of te bezorgen op vrijdag 29 mei. Bestellen kan alvast via culinairverwenpakket.nl.
Pin It