Hans Haring stapt na meer dan dertien jaar op bij Gemeentebelangen Bergen. Hij maakt als steunfractielid plaats voor Michiel van den Busken. "Ik heb er ècht wel genoeg van," verzucht de 73-jarige Haring in een mail die te lezen valt op de website Flessenpost .

Zijn opvolger Van den Busken was in 2018 een aantal maanden wethouder voor de concurrerende fractie Behoorlijk Bestuur Bergen (BBB). Nadat de overige wethouders en de burgemeester het vertrouwen in hem opzegden, stapte BBB uit de coalitie. Daarna werd Van den Busken actief binnen Gemeentebelangen. Ook oud-fractievoorzitter Annelies Anema keert weer terug in de raadsbankjes, nu als steunfractielid.

De toon in de gemeentepolitiek van Bergen wordt al jaren gezet door een oude garde die grote moeite met elkaar heeft, grote verdeeldheid en gepolariseerde verhoudingen. Spanningen komen tot uiting in de gemeenteraad, maar ook binnen politieke partijen is het vaak hommeles.

In de laatste vier jaar kreeg de politieke partij Gemeentebelangen veel te verduren in eigen kring. Kort voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd het markantste en prominentste lid, Frits David Zeiler, uit de fractie gezet. Meer dan 2000 kiezers beloonden Gemeentebelangen daarna met drie zetels in de gemeenteraad .

Lijsttrekker en fractievoorzitter Annelies Anema stapte al na een half jaar op omdat haar gezondheid te lijden kreeg onder alle drukte en  spanningen van het raadswerk. Hans Haring nam het voorzitterschap toen tijdelijk van haar over. Hij trad daarna weer af om plaats te maken voor Mariëlla van Kranenburg. Voordat zij kon worden geïnstalleerd, stapte de vorige fractievoorzitter Kees van Leijen over naar de VVD, samen met raadslid Meis de Jongh. Ze namen hun zetel mee.

Sindsdien vormde Gemeentebelangen met Van Kranenburg een eenmansfractie. Die werd in de raadscommissies ondersteund door steunfractieleden Jantina Bruin, Cor Kraakman en Hans Haring. Daar wordt Hans Haring nu dus opgevolgd door oud-wethouder Michiel van den Busken en de opgeknapte Annelies Anema.

Haring zegt in zijn afscheidsmail zich te storen aan gebrek aan openheid en aan oud-wethouders in de raad, die denken alles beter te weten. Volgens hem zitten er veel mensen in de Bergense gemeentepolitiek van wie de houdbaarheidsdatum allang is verstreken. Hij wenst alle goedwillenden veel sterkte in hun strijd. (foto: Gemeentebelangen Bergen)
Pin It
Bekeken: 1801x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/