Egmond-Binnen krijgt weer een herberg, net als vroeger. Bouwbedrijf C&S uit het dorp verbouwde de oude feestzaal van café-restaurant Het Wapen van Egmond-Binnen (nog steeds bekend als Café Swart) in vijf maanden tijd tot acht nette hotelkamers. Herberg-Binnen wordt de nieuwe naam.

Eigenaar Robert Haagen runt het café-restaurant in het dorpshart al twintig jaar, de laatste tien jaar met zijn partner Ellen. Vorig jaar waren ze toe aan een nieuwe uitdaging. Het horecastel  besloot er een herberg van te maken.  De planning was dat de bedden vanaf de start van het toeristenseizoen konden worden beslapen . Corona zette ook hier de wereld op zijn kop.

Het authentieke pand op de hoek van de Sint Adelbertusweg en de Herenweg  was in vroeger eeuwen al een pleisterplek voor reizigers tussen Haarlem en het noorden van de provincie. Ook kwamen vroeger veel pelgrims af op de geneeskrachtige waterbron die ontsprong op de Adelbertusakker.

Donderdag worden de eerste Nederlandse gasten verwacht, zaterdag de eerste uit Duitsland. Robert is verheugd dat de eerste boekingen nu binnendruppelen: "We kijken enorm ernaar uit dat alles weer een beetje normaal wordt. Dit seizoen valt niet meer te redden, maar het maakt ons altijd blij om het onze gasten zo goed mogelijk naar de zin te maken. Ook in lastige tijden."

 

 

 

 
Pin It
Bekeken: 1592x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/