AZ heeft een akkoord bereikt met BAM Bouw & Techniek over een nieuw stadiondak, meldt de profclub op de eigen website. Inmiddels is gestart met de voorbereidingen. De werkzaamheden zullen nog plaatsvinden tijdens de eerste seizoenshelft, maar door tijdelijke voorzieningen kan er gewoon gespeeld worden.

BAM is een zeer ervaren stadionbouwer en werkt samen met staalbouwer ASK Romein. Het nieuwe dak, ontworpen door ZJA, zal rondom vier meter verder reiken, zodat AZ-supporters en ook de spelers beter beschut zijn. De masten gaan verdwijnen, hiervoor in de plaats komt er LED-verlichting in de dakrand.

AZ-directeur Robert Eenhoorn op az.nl: "Als club zetten we hiermee, ondanks de zware tijd waar we met elkaar in zitten, weer een stap vooruit. We bieden onze fans een veilig, comfortabel en innovatief stadion."

"We kunnen nu echt aan de slag", aldus BAM-directeur Eric Moleman. "De voorbereidingen zijn in volle gang en binnen een aantal weken gaan we starten met de funderingen. We zijn er bijzonder trots op dat we de kennis en ervaring van BAM kunnen inzetten om het nieuwe dak te realiseren en daarmee een bijdrage te leveren aan de ambities van AZ." (foto: Twitter @AZAlkmaar)
Pin It