De herbouw van café-restaurant De Klok aan het Pompplein in Egmond aan Zee is begonnen. In augustus 2018 brandde het pand volledig uit. De restanten werden gesloopt, waarna de badplaats anderhalf jaar een 'gat' had in het hart van het dorp.

Aan mediapartner NH Nieuws meldt pandeigenaar Ad Baltus dat de herbouw is begonnen. "Je hebt na een brand met heel veel processen en partijen te maken. Van gemeente tot verzekeraar. Ik ben blij dat we nu uit de startblokken zijn."

Het pand brandde op 18 augustus 2018 tot aan de fundering af. "Die fundering was bijvoorbeeld een punt van discussie: is die nog goed of niet meer? We zijn daar uiteindelijk met elkaar goed uitgekomen. Maar het kost tijd."

"De aannemer is begonnen met de eerste zichtbare werkzaamheden. De overgebleven fundering en kelder worden gesloopt, daarna wordt er een compleet nieuw pand neergezet."

"Een planning is lastig te geven door de onzekere tijden waarin we nu leven, maar binnen vier tot vijf maanden moet de ruwbouw er staan. Ik hou het op: zo snel als mogelijk."

Artist impression: Zijlstra Schipper Architecten.
Pin It