Hotel Zuiderduin opent vanaf woensdag 20 mei weer de deuren. "Het personeel staat te popelen om de eerste gasten weer te ontvangen," aldus Richard Nan, hoofd marketing en communicatie. Het gaat om een gedeeltelijke opening. De sauna- fitness- en zwemfaciliteiten blijven voorlopig nog gesloten. Er is geen enkel zicht op wanneer er hier weer gezweet kan worden.

Hotel Zuiderduin moest twee maanden geleden de deuren sluiten, net als alle andere horeca in Nederland.  Hetzelfde lot onderging Strandhotel Golfzang en hotel De Boei in de badplaats. De hotels zijn alledrie eigendom van de familie Groot. De andere twee hotels van het familiebedrijf zijn vorige week al voorzichtig heropend. De tijdelijke sluiting heeft niet geleid tot gedwongen ontslagen.

De hotels houden zich aan de landelijke voorschriften. Dat betekent dat het restaurant geopend is voor hotelgasten. Het hotel verwacht in eerste instantie vooral Nederlandse gasten, in de zomermaanden wellicht wat meer Duitsers. Vanaf 1 juni kunnen ook weer groepen tot 30 personen worden ontvangen in de zalen: "Gelukkig zijn deze groot genoeg om voldoende afstand te bewaren," aldus de marketingman.

Ook bij de bowlingbanen konden maatregelen worden getroffen om enige afstand tussen de gasten te bewaren. Voor het overige zullen de gasten het meeste vermaak buiten of op de eigen hotelkamer moeten vinden.

 

 
Pin It
Bekeken: 1663x
https://ee.itk.ac.id/data/