Dinsdag meldde het RIVM voor regio Alkmaar een nieuwe besmetting met covid-19 en een nieuwe ziekenhuisopname. Beide komen vanuit Bergen dus mogelijk gaat het om dezelfde persoon. Het aantal patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) komt voor deze gemeente op 17 en voor de regio op 122. Alkmaar blijft staan op 53, Heerhugowaard op 27, Langedijk op 16 en Heiloo op 9 ziekenhuisopnames.

In de regio zijn 503 mensen die positief hebben getest. Landelijk nam dat aantal toe met 317 naar 41.087. Het aantal ziekenhuisopnames vanwege covid-19 steeg nationaal met 89 naar 11.126 en het aantal sterfgevallen met 86 naar 5.168.

Het totaal aantal bewezen en verdachte covid-19 IC-patiënten kwam voor zaterdag uit op 651 en de voorlopige stand op dinsdag is 600.

Het RIVM publiceerde dinsdag de uitslag van een onderzoek naar welke mensen verhoogd risico hebben op ernstige ziekte of overlijden, maar wie de statistieken al eens goed bekeken heeft weet het al wel: kwetsbaar is men met name boven de 70 jaar oud en/of met een aantal aandoeningen, zoals chronische hart- en vaatziekten, een longaandoening en obesitas.

Nieuw onderzoek van de universiteit van Glasgow wijst uit dat mannelijke coronapatiënten bij overlijden gemiddeld 13 levensjaren verliezen en vrouwen 11 jaar. Ook op hogere leeftijd gaan nog enkele potentiële levensjaren verloren.
Pin It
Bekeken: 2286x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/