Wooncorporaties in regio Alkmaar tonen coulance tegenover huurders tijdens de coronacrisis, maar de maatregelen verschillen per organisatie. GroenLinks wil graag een eenduidig beleid in de hele regio, ook met het oog op de nog onzekere toekomst, en stelt het Alkmaarse college daarover vragen.

Diverse woningbouwcorporaties hebben aangekondigd hun huurindexering uit te stellen of naar beneden bij te stellen. Ook roepen de wooncorporaties huurders die in de problemen zijn gekomen op om contact op te nemen, om samen tot een oplossing te komen. GroenLinks is hier blij mee, maar constateerde aanzienlijke en soms onduidelijke verschillen. Zo stelt de Wooncompagnie de huurindexering tot 1 oktober uit, voert Woonwaard een huurindexering van 2,6 procent en geeft Van Alckmaer nog geen percentage.

GroenLinks roept het Alkmaarse college op om (opnieuw) in gesprek te gaan met alle corporaties in de regio, om gezamenlijk en in goed overleg maatwerk te bieden die bij alle partijen past, maar waarbij de sociale en menselijke maat in deze onzekere tijd leidend is. GL kijkt daarbij verder dan 1 juli, de dag dat huurindexering plaatsvindt. Daarbij stipt de fractie aan dat de berekende inflatie van 2,6 procent inmiddels verlaagd is tot 1,6 procent.
Pin It
Bekeken: 2440x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/