Nu iedereen al wekenlang opgehokt zit hebben vooral de gezinnen met jonge kinderen wel eens behoefte aan wat afleiding. Hierin is Mandy Lodder gespecialiseerd: met haar alter ego Piraat Mandy trekt zij langs de deuren. Maandag ging ze langs vier gezinnen om jonge kinderen, en ook hun ouders als ze wilden, een mooi avontuur te laten beleven.

"Normaal gesproken doe ik dit in het bos, in Heiloo of Bergen. Dan geef ik de kinderen een schatkaart met een groot kruis erop, en vinden ze na een flinke wandeling de schat", vertelt Mandy. Maar dat kan nu niet dus bedacht ze iets anders. "Ik kom nu naar de kinderen toe. We zien elkaar door het raam, en spreken met walkie talkies. Dat op zich is al spannend, en dan improviseer ik er ook nog een heel avontuur bij". Ze praat zo een half uur vol. Vooral voor kinderen tussen de twee en zes is het leuk. "Maar ik betrek de ouders er ook bij. Ik hoorde gister achteraf dat na mijn bezoek het de hele dag nog over piraten ging".

Het verhaal van Piraat Mandy gaat over haarzelf en kapitein Tom, die altijd op de boot achterblijft, met de papegaai. Mandy kent het belang van haar taak. "Met mijn enthousiasme verspreid ik een liefdes-virus. Het is erg besmettelijk en je herkent het aan een grote glimlach op het gezicht en twinkelende  kinderogen".

Piraat Mandy komt langs de huizen in Alkmaar, Heerhugowaard en soms nog verder. Afspraken kunnen gemaakt worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Meer info op eigenwijze072.nl.
Pin It